top of page
Taisha Tauma

JAK NA PLÍSNĚ

Plísním se připisuje mnoho zdravotních problémů, od svědivých záležitostí, přes úzkosti, deprese, neurozy, až po artritidu a rakovinu. Pravdou je, že plísně obtěžují velké množství lidí po celém světě. Jsou totiž přítomny naprosto všude. Ve vzduchu, ve vlhkých domech-bytech, na jaře a na podzim (když je sychravo), a v jídle plísní sníme snad nejvíce (chleba, marmelády, ovoce, zelenina, kakao, levná káva, ořechy atd.atd. Plísním se tedy nelze vyhnout, ovšem zásadní pro zdraví je, abychom jim nedovolili zasadit našemu tělu frontální útok. Plísně se nesmí rozmnožit nekontrolovatelně, protože pak jsou opravdu zhoubné. Další co je třeba si uvědomit, že pokud se objeví plísně na kůži, nelze tělo léčit z vnějšku. To je zcela neúčinné. Oni totiž plísně pronikají zevnitř ven. Tudíž je třeba přikročit k radikální detoxikaci (ideálně všichni dvakrát ročně ).

Plísně milují cukry a škroby. Takže co vám hned na začátek zakážu je cukr ve všech podobách, rohlíky, housky – bílé pečivo – dál plesnivé ušlechtilé sýry, salámy s ušlechtilou plísní ( a samozřejmě i s plísní spíše ostudnou 🙂 ) Zapomeňte na oblíbený hermelín, buchtičky, koláčky, a přezrálé ovoce. Nic z toho plísním nepodstrojujte!

Plísní je obrovské množství, ale alespoň pro představu popíši ty, které nejčastěji nacházím v tělech klientů (měřením na Oberonu Titanium, nebo měřením kyvadlem na speciálních tabulkách )

Pityrosporum orb., Microsporum canis, Mucor mucedo, Mucor racemosus, řada plísní zvaných Candida a ještě řádku dalších potvůrek.

Jak už jsem zmínila, tak plísně se neprojevují jen na kůži a ve vagíně (mykoza),ale napadají bohužel neviditelně vnitřní orgány. Časté rýmy, infekce dýchacích cest, bolesti ledvin, bolesti jater, bolesti nespecifického původu kdekoliv, včetně kloubů, uší atd.to všechno mohou být přemnožené plísně. Jak nedávno řekla jedna moje klientka, když viděla své výsledky na Oberonu „Jsem jak plesnivej sklep“ a měla pravdu. Často vídám plísně jako původce střevních problémů, s nimiž si lékaři bohužel nevědí rady. Odplísníme a je klid. Nutno dodat, že plísně jsou tu mnohem déle než ostatní život. Mají tedy náskok v evoluci a jako takové si vybudovaly velkou přizpůsobivost a odolnost. Při detoxikaci plísní musí být člověk velmi, ale opravdu velmi trpělivý ! Detox může trvat i roky !!!! Záleží v jakém stavu přišel a jak moc věnuje svého času a péče předepsané očistě a jak dodržuje dietu. Není pravda, že „Jeden dortíček to už nezhorší“. Jeden dortíček (a věřte mi, že osobně nemám nic proti dortíčkům, miluji je) může celou několikaměsíční snahu doslova smazat a vy začínáte od začátku 🙁 Chcete-li s plísní zatočit, pak na prvním místě odkyselte organizmus.

ODKYSELUJÍCÍ POTRAVINY, BYLINY A NÁPOJE

1. voda s citronem (a paradoxně možno i s medem) – pít až cca hodinu po jídle, abyste vytrávili.

2. zelený čaj – sypaný, kvalitní značku a dodavatele

3. jedlá soda několikrát denně – opět pozor nedat těsně před, nebo po jídle, netrávili byste. Soda je známá svou účinností i na rakoviny(které dle všech poznatků vyvolávají právě plísně). Soda je velmi účinná u zánětů močových cest !! Velmi často vidím děsivou chybu v předepsání několikaterých antibiotik ženám, které se nemohou dostat z infekcí moč.cest a při vyšetření oberonem pak nacházíme přemnožené plísně – hojně přiživované antibiotiky.Dodnes jsem nepochopila, proč se opakovaně klientkám dávají antibiotika, když to i amatérovi je už po několikáté krabičce jasné ,že to asi bakterie nebude! A na viry a plísně antibiotika nepůsobí. Soda dokáže během tři dní úplně vyčistit cesty a odpomoci od bolesti. (je-li příčina plísňová)

4. červená řepa – ve všech formách. Od duchů však vím, že zpařená hrokou vodou, oloupaná a snědená za čerstva je nejúčinnější! Neschovávejte si zbytek do druhého dne!

(obecně platí, že po několika hodinách – i když v ledničce – vzniká v salátech plíseň a různé toxiny. Takže zeleninu vždy jen co nejčerstvější! také často narážím na to, že lidé olopou cibuli – nedej bože nakrájí – a nechávají jí v lednici. Do druhého dne je obnažená cibule toxická!)

5. čerstvá šťáva ze syrových brambor – ovšem je zde velká otázka, kde dnes vzít brambory, které nejsou prolezlé plísní. V hypermarketu to ani nezkoušejte !

6. syrový křen v mnoha podobách – křen, jablečný ocet, trocha medu, vařená červená řepa.

7. mrkvová polévka (navíc dodává minerály, detoxikuje a odčervuje)

8. sušené švestky – pokud jste si je sušili sami, švestky byly nepřezrálé a neplesnivé

9. dál je zásadotvorná tato strava : špenát, rajčata, hlávkový salát, bílá kapusta, karfiol, ředkvičky, avokádo, okurky, kedlubna, citrusové plody, slivky, hrozno, jablka, broskve, hrušky (nepřezrálé), banány (taky jsem se divila), jahody, minerálky, fazole, soja, cizrna – úžasný je hummus, který obsahuje neuvěřitelné množství důležitých látek. Para ořechy, mandle, slunečnicová semena, lískový ořech ( u ořechů je rizikem plíseň, otázkou je zda značka BIO poskytne ochranu aspoň v tomto tématu )Acidofilní mlého, kefír, zakysané jogurty.

10. velmi účinné jsou syrové – mrkev, celer, petržel plus petržel kadeřavá, řapíkatý celer (vše si rozkrájím na kostičky a zobu jako salát, mohla bych se po tom umlátit, zvlášť když tam šupnu jogurt )

NA MĚŘENÍ KYSELOSTI SI MŮŽETE KOUPIT PH PAPÍRKY A CELÝ DEN SI MOČ KONTROLOVAT. POČÍTEJTE V PRŮMĚRU ZA 14 DNÍ S TĚŽKOU KRIZÍ – TĚLO ZAŽÍVÁ ŠOK Z NOVĚ NABYTÉ ZÁSADITOSTI. MUSÍTE TO VYDRŽET ! ZAČÍNAJÍ SE TOTIŽ KONEČNĚ DETOXIKOVAT I BUŇKY. MOHOU SE OBJEVIT NEMOCI, SE KTERÝMI SI DLE PŘÍZNAKŮ NEBUDE NIKDO VĚDĚT RADY, MŮŽETE LEHNOUT S „HROZNOU CHŘIPKOU“, TAKÉ SE OBJEVÍ BOLESTI KLOUBŮ, HLAVY, VÝKYVY NÁLAD – TO VŠECHNO BÝVÁ REAKCÍ NA DETOXIKACI A MĚNÍCÍ SE PROSTŘEDÍ TĚLA. JÁ KDYSI ZAŽILA DETOX OD MASA A PO MĚSÍCI MI DOSLOVA RUPLY NERVY. SESYPALA JSEM SE, VIBROVALO MI TĚLO – A TO JSEM NEPATŘILA MEZI SKALNÍ MASOŽROUTY. DIETU JSEM PODSTOUPILA ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ.Z JAKÉHOKOLIV MASA JSEM MĚLA TOTIŽ PRŮJMY. TĚLO SI PO ASI PŮL ROCE ODPOČINULO A PAK UŽ JSEM POMALU NAJELA PŘES RYBY NA KUŘECÍ MASO – PYŠNÁ NA TO NEJSEM TEDA, ALE ŽÍT S RODINOU CO SE CPE MASEM JE DOST DEMOTIVUJÍCÍ.JEDEN PROTI TŘEM SE MOC VYHRÁT NEDÁ 🙂 OD TÉ DOBY MÁM MASO CCA JEDNOU TÝDNĚ A JE MI SKVĚLE.MOHU-LI SI VŠAK VYBRAT, VŽDY VOLÍM RYBU.

PROTIPLÍSŇOVÉ POTRAVINY, BYLINY A NÁPOJE

KOŘENÍ – ČERTOVO LEJNO TJ.LOČIDLO (bohužel mám trochu problém s tím, že v tomto koření není jen to koření, ale aby se vám ta finanční darda nezdála tak hrozná, je to nastaveno obyčejnou moukou (lepek ). Takže bych doporučila pokusit se sehnat ločidlo v přírodní podobě, nebo někde z Indie .Jinak ločidlo působí i proti hlístům,ničí roupy i škrkavky. A je to hihi afrodiziakum. Dovolím si ze svého ranečku zkušeností – tak ločidlo je naprosto bezkonkurenční v míchaných vejcích, zároveň zvedne hodnotu jakémukoliv jinému jídlu – na maso, do polévek dávám po lžicích. U ločidla se doporučuje trochu opražit (opak mleté papriky, tak při opražení zhořkne). Osmažení však není nutné. Proti parazitům můžete i několikrát denně namočit prst a olíznout. Že by měl být omytý asi netřeba dodávat :-))))

ČAJ – LAPAČO ČERVENÉ – UŽÍVANÉ I NA RAKOVINY (NÁHODA?) , NA ZÁNĚTY V PÁNVI, CHŘIPKY A HOUBY.

DALŠÍ PROTIPLÍSŇOVÉ POCHUTINY :

SKOŘICE ( KDYŽ SI JI DÁTE DO MLÉKA TAK VÁS MLÉKO NEZAHLENÍ ), JABLEČNÝ OCET (POMÁHÁ UKLÁDAT VÁPNÍK), JOGURT – ZAKYSANÝ – LÉČÍ ÚČINNĚ I AFTY, COŽ JSOU KVASINKOVÉ PROJEVY), JEČMEN – JEČNÁ POLÉVKA, VODA, KAŠE VŠE Z CELÝCH ZRN ( I NA RAKOVINY TRÁVICÍHO TRAKTU – OPĚT NÁHODNÉ SPOJENÍ PLÍSNĚ A RAKOVINY?) , ČESNEK (POKUD PŘIJDETE O PŘÁTELE, URČITĚ TO ODBOURÁ I PLÍSNĚ 🙂 ), LOPUCHOVÝ LIST (UNIVERZÁLNÍ DETOXIKANT – NĚKTERÉ NÁRODY HO MAJÍ ZA ZELENINU – NAPŘ.HORKÝ ODVAR Z LOPUCHU LISTU, NEBO UVAŘENÝ NASOLENÝ KOŘEN VIZ.JAPONCI ),ŠALVĚJ, MĚSÍČEK, TYMIÁN , ROZMARÍN – DETOXIKUJE PARADOXNĚ I PŘI INHALACI KVALITNÍHO ÉTERICKÉHO OLEJE, MYRHA – OLEJ SE DÁ UŽÍVAT I PO KAPKÁCH (ODPARAZITOVÁVÁ )

OSTRUŽINÍK – MALINÍK- RYBÍZ ČERNÝ – LISTY V POMĚRU 1:1 (30g) ZALÝT VŘELOU VODOU, 5 min.LOUHOVAT A 3X DENNĚ PÍT (VYČISTÍ CELOU KREV)

MOŽNOSTÍ JAK SE ODPLÍSNIT JE SAMOZŘEJMĚ MNOHEM VÍC, ALE TOTO VÁM JAKO ZÁKLAD STAČÍ. DŮLEŽITÉ JE – NE CUKRY, NE BÍLÉ PEČIVO A STOP OSTATNÍM POTRAVINÁM, KTERÉ V SOBĚ PLÍSNĚ OBSAHUJÍ (OPOVAŽTE SE Z PLESNIVÉHO OVOCE VYKRAJOVAT, NEBO SUNDAT Z PLESNIVÉ MARMELÁDY JEN VRŠEK A ZBYTEK JÍST!)

A JEŠTĚ JEDEN TYP: VLHKOST V LEDNICI ODSTRANÍTE TÍM, ŽE DO NÍ DÁTE MISKU S KOČIČÍM SUBSTRÁTEM (PODESTÝLKOU). NASÁVÁ NEJEN VLHKOST, ALE I ZÁPACH. SNÍŽÍTE MNOŽENÍ PLÍSNÍ V LEDNICI. NO A SAMOZŘEJMĚ, VYMÝVAT LEDNICI ČASTĚJI OBYČEJNÝM OCTEM!

V Jihlavě 09/16


215 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page