top of page
  • Taisha Tauma

ZAPLATIT SI UZDRAVENÍ ?

K sepsání tohoto článku mě přivedli, jak jinak, moji vlastní klienti a žáci. Mnozí přicházeli v zoufalém stavu a při vyprávění jejich předchozích snah uzdravit se, neopomněli zmínit předchozí léčitele-terapeuty, kteří se jim snažili pomoci. To vše je v pořádku, až do určité věty, která velmi často zazněla : „Takových peněz si vzal a nepomohl…“ Lidé mají pocit, že je léčitel POVINNEN za odebrané peníze člověka uzdravit (vyřešit jeho problémy). Mají pocit, že tím pádem léčba MUSÍ zabrat. Kupují si léčitele s naprostou neúctou a nepochopením. Když se pak zázrak SÁM nestane, říkají : „Vzal si tolik a tolik a nepomohl“ Ještě zajímavější byly poznámky typu „Byl jsem tam DVAKRÁT, stálo mě to xy a nezabralo to! „

Abychom si vysvětlili v čem je tento postoj zavádějící, musíme si vysvětlit nejprve pojmy.

KDO JE PACIENT/KLIENT Pacient/klient je ten, co si svým osobním zaviněním způsobil problémy. Je jedno, zda z toho viní někoho jiného, vždy je strůjcem on sám. Něco dělal špatně, něco dovolil místo aby řekl ne, nebo nevyužil to, co mu vesmír nabízel. Něco si přitáhl, nebo si to jeho duše domluvila jako zkušenost. Většinu potíží si pak klient střádal až desítky let !

CO JE PROCES LÉČBY Proces léčby je to, co probíhá mezi pacientem/klientem a Vyšší mocí (bohem atd.) Terapeut mezi tím vším figuruje jako prostředník.

KDO JE PROSTŘEDNÍK / TERAPEUT Je to člověk, který je plně závislý na Vyšší moci (chcete-li bohu, kosmu, andělech, duchovních entitách) a také na kosmických zákonech (např.na karmě). Je závislý na tom, co mu tyto síly poskytnou za vjem, vizi, info, energii a zda mu to poskytnou. Prostředník jen zprostředkovává. Nemůže nic udělat ze své vůle, neboť té je nadřazena vůle boží ! Svou vůlí nemůže rozhodnout, že se klient MUSÍ uzdravit a hotovo! Musí být extrémně pokorný. Žádné požadavky, žádná očekávání – jen přijímání a PŘEPOSLÁNÍ k nemocnému.

A NYNÍ TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ KDO JE LÉČITEL Léčitel je ten, kdo dovolí proces uzdravení – tzn. NEMOCNÝ ! (klient) Není to terapeut (šaman, guru ), není to dokonce ani božství (nebo jakákoliv jiná kosmická síla ). Poslední a rozhodující slovo má ten, kdo s problémem přišel. Divili byste se, ale hodně lidí prostě bojkotuje samo sebe v uzdravení.

To, že si někdo zaplatí sezení ještě totiž neznamená, že chce i na podvědomé úrovni uzdravit. Neznamená to NAPROSTO VŮBEC NIC.

V podvědomí nemocného často sedí pocit, že si to nezaslouží, že nechce nic měnit protože…..by přišel o výhody v práci (těžší práci oddřou kolegové ), v rodině (o domácnost se postará někdo jiný ), o výhody invalidního důchodu, či nějakých dávek (to asi nemusím vysvětlovat a je to bohužel nejčastější ). Přišel by o výhodu při manipulaci partnerem (muž má milenku a žena vážně onemocní. On k milence neodejde, protože je charakter ), či dětmi (matka dospělých dětí onemocní, když si zakládají vlastní rodiny). Nebo si nedovolí uzdravení, protože předci také trpěli ( také častý podvědomý vliv). Také může převládat přesvědčení, že si to nezaslouží.

Někteří mí klienti měli program ve smyslu : “To je karma, nejde to odstranit“. Pár z nich však skutečně mělo těžkou, neřešitelnou karmu.

Důvodů je mnohonásobně víc. Toto je jen ukázka z těch častějších. Toto vše stojí mezi nemocným a uzdravením.

A teď si představme znovu tu základní větu :“Vzal si tolik peněz a nepomohl.“ Už ji vnímáte jinak?

Když jsem se ptala duchů, jaký obraz by mi k tomu dali, uviděla jsem restauraci. Zákazník dostal na stůl chutné jídlo. Kuchař suroviny koupil, umyl, oškrabal, upravil, uvařil, ochutil, naservíroval, věnoval tomu energii a čas…………..zákazník se v talíři dloube a talíř odkládá s tím, že měl sice hlad, ale dneska není nějak při chuti. Přichází pingl a žádá zaplacení. Přes obraz se objevil obrovský otazník a zaznělo :“Co by se stalo, kdyby zákazník odmítl zaplatit, protože jídlo nesnědl?“

Ihned jsem pochopila. Přišel by nejspíš namakaný a značně naštvaný kuchař s velkou kudlou v ruce ( jak už to ve filmech bývá ) a nejspíš by peníze z milého zákazníka, jemně řečeno, dostal. Byl by samozřejmě v právu. Byl by v právu jak dle zákonů pozemských, tak i morálních. Kuchař nemůže za to, že zákazník jídlo nesní, protože má nějaký svůj blok a ten si drží !

Vždyť mě už se také stalo, že jsem se strašně těšila na jídlo, ale jakmile jsem ochutnala, zjistila jsem ,že nějak necítím chuť. Nebylo to jídlem. Uvědomila jsem si, že mi nechutná ani pití, ani jídlo dětí, muže…..a tak jsem jídlo nechala – a zaplatila. Ani na vteřinu mě nenapadlo nezaplatit !! Bože chraň!! Ještě jsem se omlouvala obsluze, že jsem kuchaře honila zbytečně. Záleželo mi na tom, aby věděl, že si jeho práce a jídla vážím, ale mám prostě asi špatný den.

Stejné je to u terapie. Terapeut věnuje svůj čas a síly ( o dalších nákladech jsem už článek psala) danému člověku a je zcela na zodpovědnosti nemocného, jak s tím vším naloží. Iluze lidí, že CENA za čas, nebo sezení zaručuje VÝSLEDEK je také čistě jejich problém. Je to jejich představa, domněnka a jak nás učí jeden ze čtyř pilířů (dohod) „ Nedělejte si domněnky. „

Podívejme se také na druhou část problému : „Byl jsem tam DVAKRÁT, stálo mě to xy a nezabralo to! „

Dalším kamenem úrazu je představa lidí, kolik sezení bude stačit na jejich uzdravení. Divili byste se kolik lidí se mě v telefonu ptá „A kolik sezení budu muset absolvovat, abych se uzdravil/a ? „ Jsou až rozmrzelí, když jim vysvětluji, že to záleží čistě na nich, na příčině, jejich věku, na stavu jejich těla a na Duchu. Znovu naléhají a snaží se ze mě vymačkat číslo. Dvě sezení. Deset. Třicet. Odmítají moje vysvětlení. Myslí, že si mohou vynutit POJISTKU, při níž vyslovím například „tři sezení“ a oni budou mít jistotu, že zaplatí jen tři sezení a budou muset být zdraví.

O to vtipnější to je, když si vezmeme, jak to funguje u lékařů. Žádný lékař nikdy neřekne, že někoho uzdraví, kolik to bude suma sumárum stát (například doplatky léků, rehabilitace nad tabulky pojišťovny atd. )jak dlouho to bude trvat, co všechno bude muset člověk podstoupit, kam všude ho pošle…………nebo zda se pacient na 100% uzdraví. Lékař ví totiž to, co léčitel.

Já osobně u lékařů zažila toto : Nic jsme nenašli………kupte si v lékárně, zde je letáček………..testy? To už nemá cenu, kupte si v lékárně a zkuste………to mám taky, už dvacet let – kupte si v lékárně………tady vám píšu antibiotika a k nim si kupte v lékárně…….tady máte recept, když to nezabere, zkusíme něco jiného. / v porodnici – mastičku vám nenapíšeme, už jste jednu dostala (naštvaně )…no, že byla už použitá? Hm. Řekněte si svýmu doktorovi až vás pustíme. My vám nic už psát nebudeme / můj doktor…….kupte si v lékárně………. Když pak lidé přijdou k „léčiteli“ (my teď už víme kdo je a kdo není léčitel) tak chtějí JISTOTY, ZÁZRAKY, PŘESNÉ ÚDAJE A DATA………………..tak se ptám, kde se tahle iluze a odmítání vlastní odpovědnosti vlastně vzalo.

Nevím, zda jsem vám aspoň trošku objasnila, jaká je realita a kdo má jakou roli ve vztahu nemocný a terapeut. Snad se mi to podařilo tak, jak jsem zamýšlela. Možná, že vám něco z toho, co jsem řekla pomůže, abyste se opravdu UZDRAVILI 🙂

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

EGREGOR

bottom of page