top of page
  • Taisha Tauma

O MĚ

Vystudovala jsem střední školu s maturitou – sociální a zdravotní zaměření, přičemž jsem složila úspěšně zkoušku pomocného zdravotního pracovníka. V té době se moje naděje upínaly na pokračování v medicíně, ovšem osud už to asi nevydržel a zasáhl. Výhybka mě nasměrovala z klasické medicíny na tu holistickou…. Od té doby se do hloubky zabývám mnoha oblastmi alternativní medicíny, prohlubuji své vědomosti a praktické znalosti psychoterapie a terapie ducha. Miluji tarot, jeho hloubku , která je zdrojem vší moudrosti kosmu .Ovládám tak práci s více jak třiceti tarotovými systémy, což hojně využívám při terapiích a v poradenské činnosti. To doplňuji rozbory osobnosti přes karmickou numerologii vč.vlastního karmicko-galaktického numerologického systému. Miluji práci s automatickou kresbou, neboť skýtá nekonečně mnoho možností jak pomoci potřebným. Upřednostňuji i léčení kyvadlem, jako jeden z mnoha úžasných nástrojů (mezi nimiž používám i dorje, nilský kříž a mulla chunpis ) V poslední době se však začínám také orientovat směrem různých esencí , které míchám na konkrétního člověka a jeho problém, a velmi vážné záležitosti řeším prostřednictvím šamanských rodinných konstelací. Budete-li procházet mé stránky pozorně, jistě vám neujde, že totální jedničkou je pro mě šamanizmus. Chcete-li pochopit proč , nestačí o tom pouze mluvit. Šamanizmus je skutečný duchovní prožitek, váš osobitý, nenahraditelný, nezfalšovatelný. Tímto si dovoluji pozvat vás na prožitkové přednášky o šamanizmu, které vedu po celé republice (festival Miluj svůj život, Astrovíkendy ap.) , v rádiu Jihlava 101,1 FM mě můžete slýchat pravidelně, ve vlastním duchovním pořadu Tajemství radia Jihlava…… případně vás s láskou uvítám na svých seminářích a v poradně. CESTA Na cestu Ducha , kde mi bylo dáno pomáhat všem zoufalým a ztraceným duším , jsem nastoupila v 18ti letech, kdy se můj sen stal skutečností. Z pouhého tušení, že svět v němž žijeme není úplným a celistvým obrazem , se stal reálný prožitek. Zasvěcením do Reiki jsem v roli Alenky vstoupila za virtuální zrcadlo iluze v níž žijeme a pohlcena nádherou říše divů jsem už zůstala. A cesta mohla začít…. Často se mě lidé ptají :“ A Tai, jak jsi se k duchovnu vlastně dostala?“ Odpověď je snadná : „ Duch si mě vybral bez ohledu na můj souhlas či nesouhlas.“ Co však předcházelo mému duchovnímu prozření bylo mnohem děsivější než se dá slovy popsat. Bylo to období krizí, zážitků smrti, boje o holý život a situací, které by sotva zvládnul leckterý dospělák – a já byla malé dítě a byla jsem na to sama.

OSUD NA MĚ UKÁZAL PRSTEM Začalo to před víc jak třiceti lety , alespoň co si pamatuji. Od jisté doby se s děsivou pravidelností vracela neviditelná síla a jako malou mě paralyzovala. Vždy mě probudil pocit blízkosti někoho, nebo něčeho. Otevřela jsem oči. Temnotu noci prozářila světélkující modř, vzduch praskal jako by ho naplnila elektřina. Ve zlomku sekundy bylo moje tělo paralyzováno, nemohla jsem se hýbat, volat o pomoc. Přes mříže v dětské postýlce jsem pozorovala pokoj a snažila se pochopit co se děje. Viděla jsem na rodiče, spali a nemohli mi pomoct. Pak mě zachvátil bolestivý děs a já se kamsi propadla. Trvalo minuty, někdy i hodiny, než mě neznámý útočník pustil ze svého sevření. Nikdy jsem o tom nikomu neř™ekla. Už jako malá jsem věděla, že by mi nepomohli. A čas se vlekl a já stárnula a s věkem mě pomalu přestala neviditelná síla atakovat. Teprve později jsem si uvědomila, že mě tato síla naučila bránit se mentálně všemu, co přichází a jakkoliv mě to ohrožuje. Naučila mě otevřít bránu k obrovské vnitřní síle. Ve skutečnosti mě tato síla přestala paralyzovat až v roce 2000 kdy jsem byla schopna i přes tento stav ochránit svou silou i jinou osobu, která se mnou spala v místnosti. Mám pocit, že tím dnem jsem složila jakousi závěrečnou zkoušku.

Jednou z fází, kterými jsem procházela, coby silným šamanským výcvikem, bylo vidění mrtvých. Vždy mě jejich přítomnost vzbudila, postávali kolem postele a já umírala hrůzou. Jindy se neviditelná síla připlížila a po čtyřech na mě skočila. Cítila jsem obrovské tlapy, jak se pomalu blíží po mém těle vzhůru. Držela jsem oči křečovitě zavřené a byla si jistá, že až je otevřu, uvidím obrovského pantera, který jistě utekl ze zoologické zahrady. Bylo to tak fyzické, tak materiální vnímání, že mě nenapadlo nic jiného. Pomalu jsem otevřela oči a ……..temnota. Žádná ozubená tlama, jen tma. Pak si ta obrovská kočkovitá bytost lehla. Cítila jsem tíhu jejího těla, téměř mě to dusilo. Po nějaké chvíli, kdy jsem v agónii ležela a čekala kdy mě to neznámé něco sežere, se to zvedlo, a pomalu zase odkráčelo. Cítila jsem každou tlapu zvlášť, jak se peřina pod její tíhou prohýbala. Pak bylo slyšet seskočení z postele a já se náhle mohla hýbat………..

Trvalo však mnoho let, než jsem pochopila a připustila si, že se tomu všemu říká šamanova nemoc. Je to okamžik, kdy si vás Duch ( Spirit, Bůh ) vybere za služebníka a atakuje vás těmi nejhoršími duševními a duchovními – mnohdy i fyzickými – stavy které si jen umíte představit. Lidé se mě většinou ptají, proč to Duch dělá. Co se mého pochopení, díky letité praxi týče, je to z více důvodů.

1) povolává vás do služby. Lze předpokládat, že to udělal už mnohem jemnější formou, ale vy jste k ní byli slepí a hluší . Tak holt musí přitlačit…

2) když už cestu nastoupíte, začíná výcvik. Šaman musí projít vším, s čím poté bude pomáhat druhým. Vyčtené zkušenosti jsou jako instantní polévka. Nic vám to nedá a ještě vám z toho může být zle. Na šamana jsou tedy uvalovány všemožné nemoci, stavy a krize, aby jednak získal zkušenost a hlavně, aby prokázal, že je opravdu dost silný a odpovědný, aby mohl svou funkci vykonávat.

3) jistou součástí může být i placení DPH za dary, kterými je šaman obdarován. Za všechno se musí platit. Nic není zadarmo. Tento bod bych si však přála více rozebrat ze stran všech jeho aspektů. Pro to, tady bohužel není místo. Tak snad v jednom z mých článků…

V posledních letech jsem zažila dvě vlny šamanské nemoci, které mě sice srazily tvrdě na kolena, na druhou stranu jsem z nich vyzískala ty největší dary, jež mě posunuly vysoko na mé osobní Cestě. Jeden z nástrojů Ducha bylo vystoupání kundalini páteřním kanálem. Mohu-li krátce popsat jak to vypadalo, bylo to, jako by mi někdo přiložil dráty vysokého vedení ke kostrči a vrazil mi je přímo do pozadí. Obrovské světlo neuvěřitelnou rychlostí proletělo mou páteří a já ztratila vědomí. Když jsem se ráno probudila, měla jsem obrovské záchvaty závratí, páteř mě brněla, divně v ní neustále bzučelo a bručelo a v hlavě se mi přeléval těžký předmět z levé poloviny do pravé a nazpět. Místo kůže jsem měla miliardy odhalených nervových zakončení, kterými jsem cítila úplně všechno. Naplno se mi otevřelo jasnovidění a jasnocítění. Trvalo půl roku, než jsem svůj popálený nervový systém zregenerovala a dostala „pod kontrolu“ i zbytek těla.

Druhá fáze se stala před rokem. Když se ohlédnu zpět vidím, jak bylo všecho připravené už dávno a naprogramované, aby to zapadlo vzájemně do sebe. Spadla jsem tehdy v radiu ze schodů. Noha úplně zčernala a zůstávala mrtvolná a černočervená víc jak půl roku. Že jsem měla na mále je jisté. Padala jsem hlavou přímo proti proskleným dveřím. Něco však můj pád zpomalilo, hlavou projely rady jak dát ruce, jak nohy….Pár dní poté mě málem zabila elektřina. Stála jsem na odhalených drátech , které prokousal náš záludný králík, a divila jsem se, že mě brní noha až do hlavy. Udělala jsem krok bokem a zase spět. Až teprve pak mě napadlo se podívat na kabel…… polilo mě horko, stála jsem na odhalených drátech, do kterých vedlo 220V a já to cítila jen jako brnění……dalších pár dní nato mi totálně nabořil systém „léčitel“ a tentýž den mě napadl 15 kg, třímetrový škrtič, který kompletně ovinul mou ruku a snažil se mě „uškrtit“ ruku, přičemž se stále víc zahryzával do ruky. Věřte nebo ne, i po tom všem jsem se stále smála a brala to „v poho“. Dva dny nato, večer v klidu a pohodě u televize, mě něco začalo rvát z těla, bojovala jsem vší mentální silou několik hodin. Tělo sebou házelo na posteli jako smyslů zbavené, muž a syn mě drželi za ruce, abych měla aspoň nějaký kontakt s životem. Až poté co jsem spálila všechny věci od výše zmíněného „léčitele“ mě ta temná síla pustila. Až do rána se tato síla několikrát pokusila o totéž , ale už jsem to zvládala lépe v rámci transu, ve kterém jsem byla, abych opravila napáchané škody na mém systému. Ještě několik dní trvalo, než jsem zpřetrhala šlahouny od toho šarlatána a než jsem se pevně usadila do svého těla. Od té doby hostím úzkostnou poruchu ( v roce 2013 jsem nad ní zvítězila a od té doby s ní pomáhám jiným lidem). Nepoužila jsem termín „trpím“ jak je zvykem, protože jsem si z ní udělala spojence po vzoru šamanů a úzkost mě téměř opustila. Vrací se jen z 5% a to jen proto, aby mě před něčím varovala. Je to úžasný přítel a boží pomocník. 14 dní po tomto „záchvatu“ měl tatínek těžkou mrtvici, při které jsem musela i přes své těžké stavy použít maximum své síly a tatínka udržet při životě, než přijela sanita. Denně jsem chodila do nemocnice tatínka léčit, masírovat, ačkoliv jsem umírala hrůzou z lidí, z prostoru, ze všeho. Moje vůle a Síla jely na plné obrátky. Dva měsíce nato jsem zaplatila krutou daň za to, že jsem zasáhla, aniž bych se zeptala, zda smím……tím moje zkouška skončila. I přes dramatičnost tohoto období jsem získala tak moc, že za to nestíhám ani děkovat. Jak říká jedno lidové moudro : „koho Bůh miluje, toho neštěstím navštěvuje“.

DNES

Dnes vím, že jsem někdo jiný. Duch nás proměňuje neustále a čím víc jsme tomu otevřeni, tím hlouběji může zasáhnout a transformovat to, co už nepotřebujeme. Uvědomuji si, že je každá bolest následována obrovským darem a je pouze na nás, zda jej přijmeme a využijeme. Je to naší zodpovědností, právem, nikoliv povinností. Také vím, že ze všeho je cesta ven. Jen se nesmíme rozhlížet po té „snazší“ cestě, protože tak budeme bloudit nadosmrti, a možná ještě déle…

Došlo mi, že když mi karty řekly : „Jeď za tím léčitelem, budeš pak lepší mistr.“ tak nelhaly, i když jsem jim to v rámci těch hrůz opravdu zazlívala a proklínala jejich zlotřilou zlomyslnost, se kterou mě tam vyslaly…….Je to důkazem, že si Duch volí dost zvláštní způsoby jak nás probudit a posunout dál a také nás to ubezpečuje, že je síla Spiritu stále s námi, i když v to zrovna nevěříme.

Děkuji za to, že toho mohu být součástí, i když možná nikdy plně neuchopím tu nezměrnou lásku, se kterou se to všechno děje……….

42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

EGREGOR

bottom of page